mandag, mai 13, 2013

Trygg solkrem?

Nå er sola tilbake igjen, og solkrem er atter en gang viktig tema. Hvilke merker kan du føle deg trygg på? I mye av kosmetikkprodukter finner man desverre stoffer som man kan ta skade av ved lang tids bruk, og for å være sikker, ønsker nok de fleste at barna skal unngå stoffer som for eksempel kan påvirke hormonnivåer i kroppen eller fremkalle allergi.


Grønn Hverdag har testet 16 solkremer for magasinet Foreldre og barn, mens de har testet 2 ekstra på eget initiativ. Les her for å se resultatene fra 2012.

ErDetFarlig.no har skrevet dette om solkrem: 

"Det er viktig å bruke solkrem og å bruke den riktig. Samtidig inneholder mange solkremer verstingstoffene muskxylen og D5 (siloksan) som norske myndigheter jobber med å få ut av bruk. I tillegg kan solkrem inneholde ulike typer parabener. Solkremer, spesielt fra land utenfor Norden, kan også inneholde 4-Methylbenzylidene camphor (4-MBC). Både parabener og 4-MBC er mistenkt for kunne påvirke hormonbalansen hos mennesker og dyr.

Svane- og blomstmerkede solkremer tar hensyn både til helse og miljø ved at de inneholder minst mulig helse- og miljøskadelig stoffer, bidrar til mindre farlig avfall og produseres med minst mulig utslipp av farlige stoffer og klimagasser. Svane- og blomstmerkede produkter tilfredsstiller også strenge krav til funksjonalitet."








Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar