mandag, mars 18, 2013

Male på keramikkopper

Kopper som barna dekorerer er populære gaver til jul, én kopp eller flere. Bruk porselensmaling/tusjer til dette formålet. Om koppene herdes i ovnen tåler de også maskinvask - kjekt!

Hos Panduro koster slike porselenstusjer 300 kr for 12 stk. Sjekk først andre steder før du kjøper på Panduro - de er ofte ganske dyre på hobbyartikler.


lørdag, mars 16, 2013

Bilder med eggeskall

Når du lager mat med egg, spar på skallet. Skyll det godt og legg til tørk på egnet sted.

Så kan barna bli med på å male skallene. Tørk det. Deretter kan barna lime skallene på papir, lerret, eller annet. Bruk fantasien og kombiner eggeskallforming med andre teknikker!

torsdag, mars 14, 2013

Ny rapport: Barnehagen som barneverntiltak

Rapporten er en oppsummering av data og erfaringer fra et forskningsprosjekt utført mellom 2010 og 2013. Hovedmålet har vært " å belyse hva som gjør barnehagen til et kvalitativt godt og målrettet forebyggende tiltak for barn og deres familier. Det ble gjennomført som et samarbeid mellom Redd Barna, NTNU Samfunnsforskning og DMMH. I tillegg har Extrastiftelsen støttet prsojektet økonomisk."

Barnevernet bruker barnehage i stor grad som tiltak for barn under 5 år, så det skal bli spennende å lese denne rapporten.

Last ned rapporten fra DMMH eller her.